Simptomele hiperglicemiei

Atunci cand glicemia a trecut de 200 mg/dl (11 mmol/L) apare gura uscata, buze uscate, dificultate usoara la vorbire si sete.

Simptomele hipoglicemiei

Semne de hipoglicemie pot fi paloarea pielii, transpiratii reci, palpitatii, tremuraturi ale mainilor.

Neuropatia diabetica

Cel mai frecvent pacientii prezinta senzatie de amorteala, scaderea sensibilitatii, furnicaturi, arsura, intepaturi, durere ascutita, crampe.

Puteti face programare online pentru consultatie gratuita diabet zaharat la adult sau copil (Spitalul Elias).

Programare online

Diabetul zaharat tip 1

Diabet tip 1

Diabetul zaharat tip 1 este o forma de boala care se înregistreaza în aproximativ 10% din persoanele cu diabet din tara noastra. Ea se caracterizeaza printr-o lipsa toatala a secretiei de insulina, debut relativ brusc cu simptome evidente (urinat des, sete continua, cresterea poftei de mancare, slabire) si tendinta la cetoacidoza (glicemie mare + prezenta cetonelor in sange + acidoza).

Read more

Diabetul zaharat tip 2

Diabet tip 2

Diabetul de tip 2 este caracterizat de scaderea progresiva a functiei celulelor secretoare de insulina, care incepe cu multi ani inainte de debutul simptomatic al bolii. Aproximativ 85% din pacientii cu diabet de tip 2 sunt obezi. Riscul de deces la pacientii cu diabet de tip 2 este de doua ori mai mare comparativ cu populatia generala.

Read more

Diabet de sarcina

Diabetul gestational (de sarcina) reprezinta orice grad de intoleranta la glucide (valori mai mari decat normal ale glicemiei), cu debut sau prima recunoastere in timpul sarcinii.

Efectul diabetului asupra sarcinii

Diabetul matern prezent pe timpul sarcinii poate fi raspunzator pentru o serie de modificari in modul de functionare sau in structura placentei.

Efectul sarcinii asupra diabetului

In mod normal, in trimestru trei de sarcina are loc a scadere a irigarii cu sange a retinei. Din fericire, sarcina nu are efecte negative asupra nefropatiei diabetice.