Continutul in glucide, lipide si proteine al alimentelor

1.  Lactate si oua

2.  Fructe

3.  Legume si zarzavaturi

4.  Mezeluri

Date din Romania

A. Carnea, pestele si produsele lor (% la 100g produs)

Denumire aliment Glucide Proteine Lipide Calorii
carne de vaca slaba 20,4 2,2 104
carne de vaca semigrasa 17,0 7,0 134
carne de vaca grasa 14,0 20,0 243
carne de vitel slaba 22,0 3,0 118
carne de vitel semigrasa 20,5 6,8 149
carne de porc grasa 15,0 32,0 359
carne de porc semigrasa 16,3 23,0 281
carne de porc slaba 20,4 6,3 142
carne de oaie slaba 20,0 6,5 144
carne de oaie semigrasa 17,0 28,0 331
carne de miel 18,0 20,0 260
carne de gaina slaba 20,0 5,0 128
carne de gaina grasa 19,0 9,5 167
carne de curca slaba 24,5 8,5 179
carne de curca grasa 20,6 15,3 227
carne de gasca semigrasa 18,4 20,0 260
carne de gasca grasa 16,0 35,0 392
carne de rata 19,6 8,0 155
carne de cal 1,0 21,0 2,5 113
carne de caprioara 20,0 1,9 100
carne de iepure 22,0 1,0 98
carne de mistret 22,0 2,5 114
creier de bovine 10,5 9,0 127
ficat de bovine 4,0 20,0 5,0 146
ficat de porc 3,0 19,0 6,0 146
rinichi de bovine, de porc 18,0 5,0 120
inima de bovine 0,8 16,0 3,5 101
carnati afumati de porc 13,0 29,0 323
carnati Bicaz 12,5 20,0 237
carnati caltabos 12,8 31,5 345
carnati Harghita 0,8 17,0 26,0 315
carnati Mehedinti 10,0 17,6 205
carnati Muntenia 11,0 25,0 278
carnati Plai 1,9 14,0 43,0 465
carnati tibles 1,6 8,0 25,0 272
carnati Trandafir 1,7 11,7 27,4 310
cremwursti 1,2 11,0 21,6 251
leberwurst 1,2 10,4 25,9 288
leber Litoral 1,1 15,4 21,1 264
Parizer 1,0 10,8 22,0 253
parizer de porc 1,0 12,2 14,7 191
parizer dietetic 1,7 14,3 11,5 173
salam Bihor, Bucuresti, Muntenia 0,6 11,5 25,0 282
salam Miorita, Mistretul, de porc 0,6 10,5 29,5 320
salam Siretul 1,1 13,3 17,3 220
salam de vara 0,8 14,0 35,0 386
salam Victoria 1,3 14,9 8,1 142
salam de tip Sibiu 26,5 43,0 508
sunca, muschi tiganesc 23,0 24,0 317
sunca Muntenia 7,2 10,8 6,5 134
toba 1,0 10,0 17,5 208
pateuri, paste de carne 2,3 12,2 21,0 255
carne tocata pentru mici 1,0 12,3 16,9 212
carne tocata pentru parjoale 4,9 9,0 9,9 149
carne tocata pentru sarmale 6,2 8,3 32,5 362
carne de porc cu fasole boabe 9,0 5,5 8,4 137
carne de vita cu fasole boabe 9,4 10,0 6,0 135
piept condimentat cu fasole boabe 12,0 5,9 5,8 127
salam cu fasole boabe 13,0 7,1 6,6 144
carne de porc cu mazare 10,0 7,8 10,0 166
babusca 17,3 4,5 113
calcan 17,0 2,0 88
cod 19,0 1,0 87
crap 18,9 2,8 104
crap de elesteu 16,0 1,0 159
heringi de primavara (slabi) 19,1 6,5 139
heringi de vara, toamna, iarna (grasi) 17,7 18,5 245
macrou 22,0 10,0 183
morun 17,5 4,7 115
nisetru 18,5 11,7 237
platica 16,9 3,0 78
salau 19,4 9,0 83
scrumbii de Dunare 14,2 26,0 300
somn pana 16,8 18,8 244
stavrid 18,8 4,0 114
stiuca 19,0 4,0 82
crap sarat 24,4 4,4 141
heringi slabi, sarati 19,0 6,2 135
heringi grasi, sarati 19,0 19,0 250
scrumbii de dunare, sarati 20,0 20,7 274
stiuca sarata 22,8 5,0 98
icre de crap 25 3,0 130
icre de Manciuria 35,0 12,0 255
icre negre (caviar) 26,0 15,0 246
icre de stiuca 27,0 1,5 125
babusca in sos tomat 4,5 11,0 8,8 145
caras in sos tomat 5,4 9,3 9,0 144
crap in sos tomat 3,5 11,0 9,0 143
macrou in ulei 2,0 19,4 21,5 280
macrou in sos tomat 2,8 16,6 14,6 215
merlucius in sos picant 3,0 19,0 14,0 209
sardina in ulei 2,0 17,8 20,7 266
sardina in sos tomat 2,2 16,0 11,0 177
sardina in sos marinat 2,0 17,7 12,5 190
stravid in ulei 2,0 17,0 18,0 237
stravid in sos tomat 2,5 15,4 4,0 110
stravid in sos tomat cu legume 5,0 10,7 8,0 138
stravid in suc propriu 3,5 17,2 8,7 151
stiuca in sos tomat 2,8 14,2 4,0 123
paste de peste 5,6 14,7 14,5 218

 

B. Laptele si derivatele lui (% la 100g aliment)

Denumire aliment

Glucide

Proteine

Lipide

Calorii

lapte de vacă integral

4,8

3,5

3,6

67

lapte de vacă cu 3% grăsime

4,8

3,5

3,0

62

lapte de vacă cu 2% grăsime

4,9

3,5

2,0

53

lapte de vacă cu 1,7% grăsime

4,9

3,5

1,7

50

lapte de vacă cu 1,5% grăsime

5,0

3,5

1,5

49

lapte smântânit

5,0

3,5

0,1

38

lapte de bivoliţă

4,9

5,6

6,5

104

lapte de oaie

4,6

6,0

7,5

113

lapte de capră

4,5

3,5

3,7

67

lapte de vacă bătut integral

3,9

3,5

3,6

64

lapte de vacă bătut degresat

4,0

3,4

0,1

31

lapte extra

3,0

4,0

4,0

67

lapte gras

4,0

3,2

2,6

54

lapte degresat

3,9

3,2

0,1

30

chefir

4,0

4,0

2,8

59

sana

4,0

3,5

3,6

64

lapte praf din lapte normalizat

40,0

27,0

24,0

498

lapte praf din lapte parţial degresat

45,0

30,0

16,0

456

brânză foarte grasă de vacă

7,0

11,0

15,5

218

brânză grasă de vacă

4,5

13,0

9,0

155

brânză slabă de vacă

4,0

17,0

1,2

97

brânză slabă de vacă din lapte praf

5,0

17,5

0,8

100

brânză de burduf

1,5

24,0

26,0

346

brânză telemea de oaie

1,0

10,9

24,0

305

brânză telemea de vacă

1,0

17,0

17,2

243

caşcaval dobrogea-penteleu

1,0

25,0

19,0

334

caşcaval penteleu

1,0

25,0

19,0

283

brânză Olanda

0,2

30,7

23,0

340

brânză Schweizer

0,5

26,0

26,0

350

brânză Ludus

1,5

20,6

25,8

324

brânză topită Brădet

3,0

17,7

16,3

236

brânză topită Cedar

2,5

16,6

19,6

260

brânză topită Schweizer
cu smântână

1,5

17,2

24,1

301

brânză topită Mediaş

5,4

18,9

13,8

228

brânză topită grasă

1,0

30,0

9,0

211

brânză cremă

1,7

10,2

28,7

316

smântână 20%

3,1

3,5

20,0

213

smântână 30%

2,5

2,5

30,0

300

 

C. Ouale (% la 100g aliment)

Denumire aliment Glucide Proteine Lipide Calorii
ou de găină, integral  0,6 14,0 12,0 171
gălbenuş de ou de găină  0,3 16,0 32,0 364
albuş de ou de găină  0,5 13,0 0,2 57
ou de raţă  0,3 11,7 13,3 173
praf de ouă de găină, integral  1,8 45,0 40,0 564

 

D. Grăsimile alimentare (% la 100g produs)

 

Denumire aliment Glucide Proteine Lipide

Calorii

unt 80%

2,5

8,0

80,0

806

unt 75%

2,5

6,0

75,0

732

unt 65%

2,3

5,0

65,0

634

untură de porc

 

0,2

99,6

927

untură de gâscă

 

0,5

99,0

923

seu topit

 

0,3

99,4

927

ulei de floarea soarelui

 

100

930

ulei de soia

 

100

930

ulei de germeni de porumb

 

100

930

margarină 82%

 

0,5

82,0

766

 

E. Cerealele şi derivatele (% la 100g produs)

Denumire aliment

Glucide Proteine Lipide

Calorii

pâine de grâu albă (0-70%)

45,9

8,6

1,2

234

pâine de grâu albă cu cartofi

47,7

8,5

1,0

223

pâine albă fără sare (fîină 700)

47,1

7,6

1,0

225

franzelă Bucureşti (făină 600)

48,3

8,5

2,0

234

franzelă Bucureşti (fănă 700)

46,7

7,4

1,0

223

franzelă Dâmboviţa (făină 800)

47,2

7,9

2,0

228

franzelă Dâmboviţa (făină 950)

46,2

8,1

3,0

225

pâine neagră (făină 1350)

41,7

7,3

3,0

203

pâine integrală (făină 1500)

47,0

8,4

3,0

230

pâine graham

43,2

7,3

5,0

211

pâine de secară (făină 2000)

44,2

6,2

5,0

212

batoane cu lapte

51,1

10,5

4,0

290

chifle extra

47,5

9,8

1,9

252

chifle cu lapte şi calciu

49,4

7,6

8,0

241

cornuri Sinaia

51,2

11,1

4,1

298

făină de grâu (extracţie 30%)

73,6

10,8

0,9

354

faină de grâu (extracţie 75%)

72,9

11,0

1,1

354

făină de grâu (extracţie 85%)

71,3

11,5

1,4

352

făină de secară

74,6

8,9

1,2

353

făină de porumb

72,1

9,6

1,7

351

arpacaş de orz

72,0

9,5

1,5

348

Orez decorticat

75,8

7,6

1,0

298

Griş

73,3

11,2

0,8

354

paste făinoase obişnuite

75,9

9,6

1,0

360

paste făinoase cu ou

79,1

10,2

2,2

386

fulgi de grâu

73,5

12,5

1,5

366

fulgi de orez

80,6

7,6

0,6

367

fulgi de ovăz

65,3

13,7

5,7

377

fulgi de porumb

71,3

8,3

6,3

384

pufuleţi

70,9

10,6

5,7

387

tăieţei proteinizaţi

72,0

11,8

2,2

364

 

F. Legumele şi leguminoasele (% la 100g aliment)

Denumire
aliment
Glucide Proteine Lipide

Calorii

andive

3,0

1,5

0,2

22

anghinare

1,0

2,7

0,7

38

ardei gras verde

2,5

1,37

1,1

25

ardei gras roşu

2,5

1,7

0,4

39

cartofi noi

17,4

1,5

0,2

80

cartofi maturi

20

2,5

0,15

88

castraveţi

2,9

29

0,2

18

ceapă verde

2,0

1,5

0,2

20

ceapă uscată

8,0

1,06

0,2

45

ciuperci

2,3

5,0

0,5

29

conopidă

3,9

2,8

0,27

30

dovlecei

3,2

1,0

0,1

18

fasole verde

5,7

2,0

0,2

34

gulii

1,8

4,5

0,1

33

hrean

1,1

3,2

0,2

81

lobodă

2,9

0,5

0,2

19

mazăre verde boabe

14,0

8,4

0,5

93

mărar frunze

1,2

1,0

0,8

32

morcovi

1,3

1,5

0,3

44

napi

1,2

2,0

0,2

32

păstrânac

1,5

2,5

0,5

72

pătrunjel frunze

3,2

1,05

0,6

46

pătrunjel rădăcini

10,0

1,1

0,8

53

pătlăgele roşii

4,3

1,1

0,3

25

praz

10,0

2,3

0,4

54

ridichi de lună

3,8

0,8

0,1

20

ridichi de iarnă

4,9

1,3

0,1

26

salată verde

3,0

1,6

0,2

21

sfeclă roşie

9,0

1,4

0,1

44

spanac

2,6

3,0

0,3

26

sparanghel

2,6

2,0

0,2

21

ţelină rădăcini

5,9

1,5

0,3

33

urzici

7,1

7,0

0,7

64

usturoi

2,6

6,8

0,2

136

varză albă

5,8

1,8

0,2

33

varză Bruxelles

7,0

4,0

0,5

50

varză roşie

5,6

1,9

0,2

33

vinete

4,8

1,3

0,2

27

ardei umpluţi cu orez

7,0

1,4

1,9

52

bulion

8,3

2,7

0,6

51

roşii în bulion

3,2

1,1

0,3

20

bame în bulion

4,6

2,0

0,6

33

bame în ulei

6,2

1,9

6,0

91

conopidă în apă

1,8

1,0

0,2

13

dovlecei în apă

2,5

1,5

0,4

20

fasole verde în apă

2,2

1,1

0,2

15

ghiveci în bulion

3,2

1,3

0,3

21

ghiveci în ulei

3,4

1,8

8,0

96

mazăre verde boabe

10,0

8,5

0,5

72

mazăre boabe fină

9,0

8,5

0,4

67

pastă de tomate

15,4

5,4

1,0

94

sos picant

11,1

2,6

0,8

64

spanac cu orez

2,0

2,0

6,0

90

suc de tomate

4,6

1,1

23

supă concentrată de conopidă

2,7

1,8

2,0

20

supă concentrată de ţelină

3,6

1,5

2,0

23

tocană de legume

3,1

1,2

6,0

73

tomate umplute cu orez

7,0

1,5

8,0

109

urzici conservate

5,4

2,3

0,4

35

vinete în bulion

2,5

1,1

0,5

19

vinete în ulei

2,4

1,8

8,0

92

zacuscă de legume cu vinete

4,4

1,1

3,4

54

zarzavat pentru ciorbe

2,5

1,4

1,5

26

zarzavat pentru supe

2,7

1,2

1,7

41

castraveţi în oţet

1,5

0,6

9

gogoşari întregi în oţet

3,0

0,8

15

gogoşari tăiaţi în oţet

2,6

0,7

14

salată de varză roşie

3,0

1,0

16

salată de sfeclă roşie

8

1,0

37

varză acră

3,3

1,2

18

cartofi deshidrataţi

77,0

7,4

0,4

350

ciuperci deshidratate

30,8

41,7

1,7

313

morcovi

61,4

9,0

1,5

303

fasole boabe

4,7

23,0

1,7

303

linte boabe

52,0

25,0

1,8

337

mazăre boabe

53,0

21,5

1,9

323

 

G. Fructele (% la 100g aliment)

Denumire
aliment
Glucide Proteine Lipide

Calorii

afine

13,9

0,7

0,6

66

agrişe

9,5

1,0

0,4

47

ananas

119

0,4

0,2

52

banane

15,7

1,3

0,6

73

caise

11,7

1,0

1,0

53

cantalup

6,9

0,8

1,0

30

căpşuni

7,4

0,8

0,6

39

cireşe

15,0

1,0

0,3

68

coacăze roşii

8,0

1,4

0,4

42

coacăze negre

10,7

1,2

0,5

53

coarne

16,9

0,7

0,4

76

corcoduşe

10,2

0,6

0,1

45

dude

14,5

1,3

0,6

81

fragi de pădure

9,8

1,3

1,0

57

grape-fruit

6,5

0,6

0,2

31

gutui

12,0

0,5

0,5

56

lămâi

6,0

1,0

0,3

31

mandarine

9,0

0,8

0,2

42

măceşe

21,8

4,1

1,2

127

mere

14,5

0,3

0,4

64

mure

14,0

1,4

1,4

76

pepene galben

5,0

0,5

1,0

23

pepene verde

5,4

0,5

1,0

29

pere

14,6

0,6

0,4

66

piersici

11,0

0,9

0,1

50

portocale

10,0

0,8

0,2

47

prune

16,8

0,6

0,1

72

struguri

17,6

0,8

0,10

85

vişine

12,6

1,0

0,5

60

zmeură

10,7

1,3

0,3

54

caise fără sâmburi

68,0

5,2

0,4

304

curmale cu sâmburi

74,0

1,9

0,6

317

măceşe cu seminţe

62,2

2,2

0,7

270

mere uscate

70,0

1,4

0,20

311

pere uscate

70,0

2,4

0,4

300

smochine

58,0

4,3

1,3

267

stafide

71,0

2,5

0,5

306

alune în coajă

12,0

14,0

62,0

683

arahide

14,0

26,0

43,7

570

măsline

8,5

25,0

44,0

460

nuci în coajă

13,0

19,0

58,7

636

seminţe de dovleac

7,0

35,0

47,0

613

seminţe de floarea soarelui

9,0

27,0

50,0

612

seminţe de soia

22,0

38,0

20,0

432

seminţe de soia degresată

38,0

50,0

10,0

381

suc de mere

17,4

0,1

72

suc de mere concentrat

64,0

0,5

264

suc de pere

14,0

0,1

58

suc de prune

13,7

0,1

56

suc de struguri

20,0

0,1

83

suc de tomate

5,0

1,0

25

suc de zmeură

12,0

0,2

50

compot de caise

14,0

0,5

59

compot de cireşe

14,0

0,5

59

compot de gutui

17,0

0,5

57

compot de mere

17,0

0,3

71

compot de pere

20,0

0,2

83

compot de piersici

11,5

0,6

50

compot de prune

15,0

0,4

63

compot de vişine

13,6

0,4

57

 

H. Zahărul şi produsele zaharoase (% la 100g aliment)

Denumire
aliment
Glucide Proteine Lipide

Calorii

cozonac ardelenesc

44,7

8,9

4,4

260

cozonac de casă

44,6

10,4

10,3

322

biscuiţi obişnuiţi

70,3

9,0

9,0

409

biscuiţi

64,0

9,4

16,7

456

biscuiţi Chindia

63,3

10,0

14,5

435

biscuiţi Covasna

64,6

9,1

13,1

436

Eugenia (cu cremă)

64,4

8,7

15,0

440

biscuiţi cu miere

62,4

12,6

13,5

433

biscuiţi Mirela

64,6

10,0

13,7

433

biscuiţi spiralaţi

63,3

9,0

11,5

403

biscuiţi steluţe

64,3

11,9

12,5

430

biscuiţi Voinicel

70,1

8,7

11,5

420

sticksuri

68,1

13,3

5,2

381

fundiţe

59,1

8,3

1,99

462

napolitane Cindrel

44,3

8,0

3,05

498

napolitane Frutti

45,8

6,4

3,03

496

zahăr

99,9

410

glucoză

78,0

320

miere de albine

81

0,4

0,2

336

amidon

83,0

340

caramele cu fructe

83,0

1,2

6,4

405

caramele cu lapte

81,0

6,4

6,9

422

caramele cu malţ

82,0

5,7

1,0

360

caramele cu miere

84,0

3,7

5,0

406

caramele cu rom

64,0

2,7

5,4

323

dropsuri

95

403

dropsuri cu lapte

94,0

2,3

2,0

413

drajeuri

98,0

402

bomboane fondante

78,7

3,1

9,1

420

bomboane cu ciocolată

56,3

7,0

33,8

574

ciocolată cu lapte

50,0

6,9

40,0

605

ciocolată menaj

62,0

6,5

27,5

536

ciocolată Romanţa

54,8

6,5

28,1

513

ciocolată cu vanilie

64,9

4,6

28,4

549

sirop de fructe (vişine, zmeură)

67,0

0,2

275

dulceaţă de caise

70,0

0,8

290

dulceaţă de căpşuni

63,1

0,4

260

dulceaţă de trandafir

68,0

0,8

282

dulceaţă de vişine

68,0

0,8

282

gem de caise

60,5

0,5

250

gem de căpşuni

59,0

0,4

244

gem de gutui

58,0

0,4

239

gem de piersici

59,5

0,5

246

gem de prune

59,0

0,6

244

gem de vişine

58,0

0,7

241

gem de zmeură

59,0

0,5

244

jeleu de afine

70,0

0,6

289

jeleu de mure

65,0

0,5

269

magiun de prune

55,0

1,5

232

marmeladă amestec

63,0

0,6

261

marmeladă extra

71,0

0,4

292

pastă de măceşe

66,0

0,8

274

cacao praf

40,0

23,4

20,0

446

halva din floarea soarelui

43,0

18,4

31,5

546