Subcapitole

Urinatul noaptea în diabet

Urinat noapteaConsumul abundent de lichide înainte de culcare se asociază adesea cu trezirea copilului în timpul nopții pentru a merge la baie. Trezitul noaptea pentru a merge la baie devine o problemă dacă se întâmplă de două ori pe noapte, în fiecare noapte. În această situație poartă denumirea de nocturie. Această situație diferă radical de incontinența urinară pe parcursul nopții, în care copilul „face pe el” noaptea (enurezis), fără să se trezească.

Motivul pentru care diabetul zaharat duce la urinat noaptea este dat de umplerea vezicii urinare cu o viteză mai mare decât normalul în timpul nopții. Pe parcursul nopții producția de urină scade foarte mult, ceea ce permite un somn de 6-9 ore, uneori chiar mai mult. Trecerea glucozei din sânge în urină atrage după ea o cantitate neobișnuit de mare de apă, crescând foarte mult debitul urinar pe tot parcursul zilei.

Cu alte cuvinte, diabetul zaharat este o stare de hiperproducție constantă de urină, indiferent de ora din zi sau din noapte. Acest lucru iese în evidență în special noaptea, când se presupune că putem să rezistăm până dimineața fără a merge la baie, dar este prezent și în timpul zilei.

Ce altceva ar putea fi

Principalele afecțiuni asociate cu urinat noaptea (nocturie) sunt următoarele:

  • infecțiile urinare
  • insuficiența renală
  • insuficiența cardiacă
  • diabetul insipid
  • sindromul de apnee obstructivă în somn

Detalii despre simptomele diabetului

Ultima modificare: , Autor: