Prima pagină » Copii » Noțiuni de bază » Simptomele diabetului de tip 1 » Urinări dese noaptea

Nocturia sau urinatul pe parcursul nopții

Urinat noapteaConsumul abundent de lichide înainte de culcare se asociază adesea cu trezirea copilului în timpul nopții pentru a merge la baie. Trezitul noaptea pentru a merge la baie devine o problemă dacă se întâmplă de două ori pe noapte, în fiecare noapte. În această situație poartă denumirea de nocturie. Această situație diferă radical de incontinența urinară pe parcursul nopții. În această situație copilul „face pe el” noaptea, fără să se trezească. Termenul medical pentru această problemă este de enurezis. Motivul pentru care diabetul zaharat duce la urinat noaptea este dat de umplerea vezicii urinare cu o viteză foarte mare. Mult mai mare decât normalul în timpul nopții.

De ce urinăm noaptea în diabet

urinat desPe parcursul nopții producția de urină scade foarte mult, ceea ce permite un somn de 6-9 ore, uneori chiar mai mult. Trecerea glucozei din sânge în urină atrage după ea o cantitate neobișnuit de mare de apă, crescând foarte mult debitul urinar pe tot parcursul zilei. Cu alte cuvinte, diabetul zaharat este o stare de hiperproducție constantă de urină, indiferent de ora din zi sau din noapte. Acest lucru iese în evidență în special noaptea, când se presupune că putem să rezistăm până dimineața fără a merge la baie. Urinatul des și mult este prezent însă și în timpul zilei.

Pierderile de lichide prin urină în diabetul dezechilibrat pot duce la deshidratare. Copilul începe să bea multă apă, dar acest lucru nu reușește să oprească setea intensă a acestuia. Aceste simptome specifice diabetului zaharat nu trebuie să treacă neobservate. Orice copil cu aceste simptome trebuie dus de urgență la medic pentru consult.

Ce altceva ar putea fi

Principalele afecțiuni asociate cu urinat noaptea (nocturie) sunt următoarele:

  • infecțiile urinare
  • insuficiența renală
  • insuficiența cardiacă
  • diabetul insipid
  • sindromul de apnee obstructivă în somn

Explorează și alte simptome ale diabetului la copil

Autor: Dr. Sorin Ioacara

error: Conținut protejat prin drepturi de autor!