Prima pagină » Programări online » Programări online pentru copii

Alegeți între consult de ambulator, internare de zi sau internare continuă pentru copii

LegalÎnainte de a continua asigurați-vă că ați citit cu atenție toate informațiile afișate la PASUL 1. Programarea dumneavoastră nu se va putea face cu succes dacă nu sunt îndeplinite toate condițiile obligatorii descrise acolo. Dacă sunteți deja autentificat și ați fost de acord cu folosirea cookie-urilor urmează să hotărâți ce fel de programare vă doriți. Aveți de ales între consult de ambulator, internare de zi și internare continuă.

Acest sistem de programări nu poate fi folosit pentru ridicarea pachetului inițial de senzori sau pompe. Pentru acest lucru trebuie să folosiți obligatoriu sistemul de programare prin adresa de e-mail disponibilă în anunțul de pe site-ul spitalului Elias. De asemenea, nu puteți să faceți o programare în secțiunea aceasta dacă pacientul a împlinit vârsta de 18 ani la momentul ales pentru rezervare. Pentru adulți vă rog să folosiți secțiunea special dedicată acestora.

Consultații de ambulator

ConsultÎn dimineața în care aveți programarea este bine să ajungeți la spital în jurul orei 10. Copilul poate mânca de dimineață deoarece nu se vor recolta analize. Primul pas este să faceți o foaie de prezentare la parter, pe numele Dr. Sorin Ioacără, la ghișeele aflate în clădirea principală, lângă statuia lui Elias sau în clădirea pediatriei. Următorul pas este să mergeți cu foaia de prezentare la cabinetul de Endocrinologie și diabet, aflat în clădirea principală (unde ajung salvările), la parter, în ambulatoriu, lângă unitatea de primiri urgențe. Ideal ar fi să ajungeți aici în intervalul 10:45-11:45.

Principalele motive pentru care este aleasă o consultație de ambulator sunt următoarele:

 1. Eliberarea unei rețete gratuite de diabet.
 2. Întocmirea unui dosar pentru senzori sau pompă de insulină.
 3. Ajustarea dozelor sau a pompei de insulină.
 4. Eliberarea unui certificat A5 pentru Comisia de expertiză copii (internarea de zi este opțională).
 5. Stabilirea planului terapeutic și de diagnostic suplimentar pentru cazurile speciale.
 6. Inițierea unui senzor de monitorizare continuă a glicemiei (CGMS) cumpărat de pacient. Senzorii distribuiți gratuit prin sistemul de sănătate se inițiază doar prin internare de zi.

Pentru consultul de diabet pediatric în ambulator este suficient să aveți o copie după certificatul de naștere. Pentru copiii cu vârsta peste 14 ani puteți folosi buletinul în locul certificatului de naștere. Nu este nevoie de bilet de trimitere pentru consulturile de diabet la copil efectuate în ambulator.

Dacă sunteți siguri că ceea ce vă doriți este o consultație de ambulatoriu atunci puteți să faceți o rezervare aici: CONSULT DE DIABET LA COPIL 

Internări de zi

Internare de ziPentru internarea de zi veți avea nevoie de certificatul de naștere al copilului (sau buletinul dacă există) și de un bilet de trimitere de la medicul de familie către diabet. Doar în situația specială a pacienților care fac internare de zi pentru a obține un pachet de continuare a senzorilor de glicemie, biletul de trimitere poate fi înlocuit cu scrisoarea medicală eliberată la internarea precedentă în care este precizat în mod expres faptul că pacientul este așteptat pentru o nouă internare la data ideală … (±14 zile).

Principalele motive pentru care se efectuează o programare pentru internare de zi sunt următoarele:

 1. Obținerea gratuită prin sistemul de sănătate a pachetului de continuare a unui senzor de monitorizare continuă a glicemiei (CGMS). Pachetul inițial de senzori nu se poate obține prin programare aici (folosiți sistemul descris pe site-ul spitalului Elias).
 2. Evaluarea periodică a controlului metabolic.
 3. Eliberarea unui certificat A5 pentru Comisia de expertiză copii. Acest certificat se poate însă obține și prin consult simplu în ambulator.

Nu se poate face o internare de zi pentru montarea pompei de insulină. pentru acest lucru alegeți opțiunea de internare continuă.

În dimineața în care aveți programarea încercați să ajungeți la spital cât mai devreme, pe nemâncate, ideal în intervalul 7:30-8:00. Faceți o foaie de prezentare la parter, pe numele Dr. Sorin Ioacără, la ghișeul aflat în clădirea pediatriei. Mergeți apoi cu foaia de prezentare în compartimentul de endocrinologie și diabet pediatric din clădirea pediatriei, cu intrare separată direct de la exterior.

Dacă sunteți siguri că aveți nevoie de o internare de zi pentru copilul dumneavoastră puteți să faceți o rezervare aici: INTERNARE DE ZI DE DIABET LA COPIL

Internări continue

Internare continua in spitalRecomandările privind procedura de internare este aceeași ca în cazul internărilor de zi, de mai sus. Un părinte (de obicei mama) va rămâne internat împreună cu copilul. Pentru părinte există o mică taxă zilnică. Aveți nevoie de o internare continuă în spital, de 2-5 zile, pentru a rezolva unele situații cum ar fi:

 1. Inițierea unei pompe de insulină. “Școala de pompe” durează în general 4 zile, în funcție de existența unui senzor de glicemie și nevoile copilului.
 2. Diabetul zaharat sever dezechilibrat. Debutul diabetului de tip 1 nu impune internare, el putând fi controlat opțional și prin vizite zilnice în ambulator, pentru a face “școala de diabet”.

Dacă sunteți siguri că doriți să faceți o rezervare pentru câteva zile de internare în spital puteți să o faceți aici: INTERNARE CONTINUA DE DIABET LA COPIL

Autorul acestei pagini este Dr. Sorin Ioacara

error: Conținut protejat prin drepturi de autor!